Vitla

Biolab d.o.o. je generalni distributer za nekoliko brandova vitala – Warn, Dragon.

Vitla se dijele u nekoliko skupina. Imamo električna vitla (12V, 24V, 220V-industrijska), hidraulična vitla te ručna vitla. Kada odredite koje vitlo Vam je potrebno onda je potrebno gledati vučnu silu koja Vam je potrebna. Kod svih vitala je izražena maksimalna propisana vučna sila samog vitla. Kako bi izabrali adekvatnu vučnu silu koja Vam je potrebna, vozilo/objekt ili nešto drugo što bi vukli, težinu toga (npr. težinu punog vozila) bi trebali pomnožiti s 1,5. Time bi dobili koja Vam je potrebna preporučena vučna sila samog vitla. U ekstremnijim uvjetima kao što je izvlačenje razbijenog vozila gdje kotači ne obavljaju svoju funkciju nego su blokirani ili ih nema, koeficijent od 1,5 bi svakako trebalo povećati. Kada ste odabrali koja Vam je vučna sila potrebna te koliki Vam je potreban napon vitla, onda možete birati različite dimenzije vitala, da li je vitlo s čeličnim ili sintetskim užetom te koja je brzina izvlačenja vitla (prijenosni odnos). Ukoliko bi se vitlo ugrađivalo unutar branika vozila potrebno je provjeriti koliko je prostora unutar samog branika te odabrati prigodnu veličinu vitla. Na sljedećem linku možete pogledati sve detaljne informacije na koje trebate obratiti pažnju prilikom kupovine vitla.

Ukoliko ste izabrali vitlo koje Vam najviše odgovara po svojim karakteristikama i svojstvima, a povremeno bi ga koristili za teže uvjete (da izvučete puno veće vozilo od svojega), postoji kolotur preko kojeg se može vući (dupla linija). U tom slučaju maksimalnu vučnu silu vitla udvostručujete dok se brzina izvlačenja smanjuje za duplo. Vitlo koje npr. ima maksimalnu vučnu silu od 2500kg, preko kolotura ima vučnu silu od 5000kg, ali s druge strane ako vitlo izvlači npr. 4 metra u minuti, sada će izvlačiti 2 metra u minuti.

Kod upotrebe vitla preporuka je staviti na nategnutu sajlu neki viseći predmet (zbog dodatne sigurnosti) te je potrebno provjeriti kod namatanja sajle da se sajla ravnomjerno namata na bubanj.

Klikom na svako od vitala na našem web shopu možete vidjeti detaljne specifikacije samog vitla kao što su namjena vitla, dimenzije vitla, brzina namatanja, korištenje struje prilikom korištenja vitla…

Warn i Dragon vitla iz naše ponude imaju 2 godine jamstva. Također su svi rezervni dijelovi i servis osigurani!

  
  

Podkategorije


Prikazujemo 1–24 od 117 rezultata

Artikli 1 - 24 od ukupno 117. Promijenite broj artikala po stranici