Lanci za snijeg

U ponudi imamo najveći izbor lanaca za snijeg, kompozitnih lanaca za snijeg (“mreža”), tekstilnih lanaca za snijeg (“čarapa), hibridnih lanaca za snijeg (kombinacija klasičnog lanca i čarape za snijeg).

König nudi najširu ponudu lanaca za snijeg za osobne automobile, 4×4 vozila, kombije pa čak i za kamione u profesionalnoj varijanti. Konig lanci za snijeg su jedini lanci na tržištu s 5 godina jamstva. Posebno su dizajnirani za veću trajnost i prianjanje na ledu. Izrađeni su u Italiji od iznimno čvrstog i tvrdog čelika.

Razlika između lanaca

Lanci se dijele u nekoliko skupina. Prva skupina su klasični metalni lanci. Konig u ponudi ima širok izbor takvih lanaca te svaki od navedenog lanca se razlikuje u debljini karike te u dodatnim funkcijama. Debljina lanca je ponajviše uvjetovana samim vozilom jer ne odgovara svaka debljina lanca na svako vozilo. Kolika je najveća debljina lanca koju Vaše vozilo može primiti možete vidjeti u Konig vodiču/katalogu lanaca za snijeg. Također, kod težih vozila kao što su terenci je preporučeno ići na deblji lanac ukoliko to samo vozilo dozvoljava. Kod manjih i lakših vozila debljinu lanca odabirete prema svojim potrebama (ukoliko vozilo može primiti više debljina lanaca). Što je lanac deblji to je za ekstremnije i teže uvjete, ali je i nešto neudobniji tokom vožnje.
Što se tiče same opreme lanca, postoji nekoliko stavki. Možete birati da li lanac ima samozatezanje. Kod takvog lanca ne trebate dodatn