Ručna vitla

U ovoj kategoriji se prikazuju ručna i električna prijenosna vitla. Ova vitla su namijenjena za ATV/UTV, prikolice koje vuku lakše terete, brodove ili za razne druge namjene. Kod ovih vitala vučna sila samog vitla je manja nego kao kod klasičnih električnih vitala te su sajle na samim vitlima kraće. Prva stvar koju je potrebno gledati je vučna sila koja Vam je potrebna. Kod svih vitala je izražena maksimalna propisana vučna sila samog vitla. Kako bi izabrali adekvatnu vučnu silu koja Vam je potrebna, vozilo/objekt ili nešto drugo što bi vukli, težinu toga (npr. težinu punog vozila) bi trebali pomnožiti s 1,5. Time bi dobili koja Vam je potrebna preporučena vučna sila samog vitla. U ekstremnijim uvjetima koeficijent od 1,5 bi svakako trebalo povećati. Kada ste odabrali koja Vam je vučna sila potrebna, onda možete birati da li vitlo (ručno) ima jednu ili dvije brzine namatanja te da li je vitlo s čeličnom sajlom ili trakom.

Ukoliko ste izabrali vitlo koje Vam najviše odgovara po svojim karakteristikama i svojstvima, a povremeno bi ga koristili za teže uvjete, postoji kolotur preko kojeg se može vući (dupla linija). U tom slučaju maksimalnu vučnu silu vitla udvostručujete dok se brzina izvlačenja smanjuje za duplo. Vitlo koje npr. ima maksimalnu vučnu silu od 1250kg, preko kolotura ima vučnu silu od 2500kg, ali s druge strane ako vitlo izvlači npr. 4 metra u minuti, sada će izvlačiti 2 metra u minuti.

Kod upotrebe vitla preporuka je staviti na nategnutu sajlu neki viseći predmet (zbog dodatne sigurnosti) te je potrebno provjeriti kod namatanja sajle da se sajla ravnomjerno namata na bubanj.

Klikom na svako od vitala na našem web shopu možete vidjeti detaljne specifikacije samog vitla.

  
  

Prikazuje se svih 20 rezultata

Artikli 1 - 20 od ukupno 20. Promijenite broj artikala po stranici