Električna vitla 12V

U ovoj kategoriji se prikazuju vitla koja rade na napon od 12V (spajanje na akumulator). Manja vitla su namijenjena za ATV/UTV ili za prikolice koje vuku lakše terete. Veća vitla su namijenjena za off road vozila/terence, vučne službe, industrijska vozila. Prva stvar koju je potrebno gledati je vučna sila koja Vam je potrebna. Kod svih vitala je izražena maksimalna propisana vučna sila samog vitla. Kako bi izabrali adekvatnu vučnu silu koja Vam je potrebna, vozilo/objekt ili nešto drugo što bi vukli, težinu toga (npr. težinu punog vozila) bi trebali pomnožiti s 1,5. Time bi dobili koja Vam je potrebna preporučena vučna sila samog vitla. U ekstremnijim uvjetima kao što je izvlačenje razbijenog vozila gdje kotači ne obavljaju svoju funkciju nego su blokirani ili ih nema, koeficijent od 1,5 bi svakako trebalo povećati. Kada ste odabrali koja Vam je vučna sila potrebna te koliki Vam je potreban napon vitla, onda možete birati različite dimenzije vitala, da li je vitlo s čeličnim ili sintetskim užetom te koja je brzina izvlačenja vitla (prijenosni odnos). Ukoliko bi se vitlo ugrađivalo unutar branika vozila potrebno je provjeriti koliko je prostora unutar samog branika te odabrati prigodnu veličinu vitla. Na sljedećem linku možete pogledati sve detaljne informacije na koje trebate obratiti pažnju prilikom kupovine vitla.

Ukoliko ste izabrali vitlo koje Vam najviše odgovara po svojim karakteristikama i svojstvima, a povremeno bi ga koristili za teže uvjete (da izvučete puno veće vozilo od svojega), postoji kolotur preko kojeg se može vući (dupla linija). U tom slučaju maksimalnu vučnu silu vitla udvostručujete dok se brzina izvlačenja smanjuje za duplo. Vitlo koje npr. ima maksimalnu vučnu silu od 2500kg, preko kolotura ima vučnu silu od 5000kg, ali s druge strane ako vitlo izvlači npr. 4 metra u minuti, sada će izvlačiti 2 metra u minuti.

Kod upotrebe vitla preporuka je staviti na nategnutu sajlu neki viseći predmet (zbog dodatne sigurnosti) te je potrebno provjeriti kod namatanja sajle da se sajla ravnomjerno namata na bubanj.

Klikom na svako od vitala na našem web shopu možete vidjeti detaljne specifikacije samog vitla kao što su namjena vitla, dimenzije vitla, brzina namatanja, korištenje struje prilikom korištenja vitla…

  
  

Prikazujemo 1–24 od 57 rezultata

Artikli 1 - 24 od ukupno 57. Promijenite broj artikala po stranici