Hidraulična vitla

U ovoj kategoriji se prikazuju vitla koja su hidraulična. Ova vitla su pretežito namijenjena za kamione, vučne službe te specijalna i industrijska vozila. Prva stvar koju je potrebno gledati je vučna sila koja Vam je potrebna. Kod svih vitala je izražena maksimalna propisana vučna sila samog vitla. Kako bi izabrali adekvatnu vučnu silu koja Vam je potrebna, vozilo/objekt ili nešto drugo što bi vukli, težinu toga (npr. težinu punog vozila) bi trebali pomnožiti s 1,5. Time bi dobili koja Vam je potrebna preporučena vučna sila samog vitla. U ekstremnijim uvjetima kao što je izvlačenje razbijenog vozila gdje kotači ne obavljaju svoju funkciju nego su blokirani ili ih nema, koeficijent od 1,5 bi svakako trebalo povećati. Kada ste odabrali koja Vam je vučna sila potrebna te koliki Vam je potreban napon vitla, onda možete birati različite dimenzije vitala, koja je brzina izvlačenja vitla (prijenosni odnos). Ukoliko bi se vitlo ugrađivalo unutar branika vozila potrebno je provjeriti koliko je prostora unutar samog branika te odabrati prigodnu veličinu vitla.

Ukoliko ste izabrali vitlo koje Vam najviše odgovara po svojim karakteristikama i svojstvima, a povremeno bi ga koristili za teže uvjete, postoji kolotur preko kojeg se može vući (dupla linija). U tom slučaju maksimalnu vučnu silu vitla udvostručujete dok se brzina izvlačenja smanjuje za duplo. Vitlo koje npr. ima maksimalnu vučnu silu od 5000kg, preko kolotura ima vučnu silu od 10000kg, ali s druge strane ako vitlo izvlači npr. 3 metra u minuti, sada će izvlačiti 1,5 metra u minuti.

Kod upotrebe vitla preporuka je staviti na nategnutu sajlu neki viseći predmet (zbog dodatne sigurnosti) te je potrebno provjeriti kod namatanja sajle da se sajla ravnomjerno namata na bubanj.

Klikom na svako od vitala na našem web shopu možete vidjeti detaljne specifikacije samog vitla kao što su namjena vitla, dimenzije vitla, brzina namatanja, prijenosni odnos…

  
  

Prikazuje se svih 15 rezultata

Artikli 1 - 15 od ukupno 15. Promijenite broj artikala po stranici