slider-akcija
slider-akcija
slider-akcija
slider-akcija
slider-akcija
Generalni Thule distributer
GENERALNI THULE DISTRIBUTER ZA HRVATSKU
♦ PROFESIONALNA PODRŠKA ♦ BESPLATNA MONTAŽA ♦ PRODAJNO MJESTO ♦ POTPUNO THULE JAMSTVO ♦ OSIGURAN SERVIS
Generalni Thule distributer - copy
NARUČI I PREUZMI!
NARUČITE PUTEM WEB SHOPA I ROBA ĆE VAS ČEKATI SPREMNA U POSLOVNICI. DOSTAVA DO TRGOVINE JE BESPLATNA. ROK DOBAVE JE DO 5 RADNIH DANA AKO PROIZVOD NIJE DOSTUPAN U ODABRANOJ TRGOVINI.
Besplatna poštarina
BESPLATNA DOSTAVA UNUTAR HRVATSKE ZA SVE STANDARDNE PAKETE IZNAD 150€
Dostava velikih paketa se naplaćuje 20€ (paketi velikih gabarita ili težine preko 28kg)
Besplatna poštarina Slovenija
BESPLATNA DOSTAVA UNUTAR SLOVENIJE ZA SVE STANDARDNE PAKETE IZNAD 335€
Dostava velikih paketa se naplaćuje 20€ (paketi velikih gabarita ili težine preko 28kg)
Brza isporuka
BRZA ISPORUKA ZA CJELOKUPNI THULE ASORTIMAN
SVE NARUČENE ARTIKLE ŠALJEMO NAJČEŠĆE UNUTAR 24h (radni dan). OČEKIVANA ISPORUKA UNUTAR HRVATSKE 1-2 RADNA DANA.
Slider akcija
STANDARDNIH 10% WEB SHOP POPUSTA NA SVE ARTIKLE
POPUST SE OBRAČUNAVA I NA AKCIJSKE ARTIKLE TE JE URAČUNAT U KONAČNU CIJENU
previous arrow
next arrow

Pitanja vezana za Thule proizvode

Ukoliko niste uspjeli naći pitanje koje Vas zanima možete nas kontaktirati.


OPĆENITO

1. Gdje mogu kupiti Thule proizvode?
Popis prodajnih mjesta možete pronaći na podstranici “Naši partneri“.

2. Da li se kod Vas mogu vidjeti izloženi modeli?
Većinu modela možete vidjeti izložene u našoj poslovnici u Ilici 346 u Zagrebu.

3. Mogu li kupiti Thule proizvode u tvrtki Thule?
Ne, nažalost Thule se ne bavi izravnom prodajom. Thule proizvode možete kupiti u trgovinama jednog od Thule prodavatelja.

4. Imam krovne nosače Thule od starog vozila. Da li ih mogu iskoristiti na svoje novo vozilo?
Najlakši način je preko web aplikacije Thule vodič definirati potrebne komponente za oba vozila, a nakon toga se uspoređuje koje su sve komponente jednake, a koje se trebaju zamijeniti.

5. Da li jamstvo vrijedi za proizvode kupljene izvan Hrvatske?
Jamstvo od 5-25 godina vrijedi samo za proizvode kupljene u Hrvatskoj kod ovlaštenih partnera uz predočenje računa.

6. Da li postoji servis za Thule proizvode?
Da, servis i rezervne dijelove osiguravamo samo za robu kupljenu u Hrvatskoj kod ovlaštenih Thule partnera.

7. Kupio sam nekoliko Thule proizvoda, da li mogu biti svi na isti ključ kako ne bi imao nekoliko različitih ključeva?
Mogu. One key system – sustav jednog ključa je gratis za sve kupce u našem dućanu. Ukoliko recimo kupite tri krovna biciklistička nosača staviti ćemo ih gratis na isti ključ ukoliko to želite.

8. Da li postoji opcija staro za novo?
Postoji. Ukoliko želite kupiti neki novi proizvod, možete donijeti svoj stari i mi ćemo Vam dati popust na kupovinu novog artikla. Staro za novo je samo za kupce koji su kupili stari proizvod kod ovlaštenog dilera. Akcija staro za novo se odnosi samo na aktualni asortiman (artikli koji su i dalje u ponudi). Za uvjete otkupa potrebno nas je kontaktirati.

9. Da li postoji univerzalni nosač bicikla za stražnja vrata vozila?
Postoji više modela nosača, a svaki od njih ima svoju grupu vozila na koju se može montirati, te grupe obuhvaćaju veliki broj vozila, međutim ne postoji univerzalno rješenje. Najbolje je naći na Thule vodiču koji nosač odgovara Vašem modelu automobila.

10. Imam nosač bicikala za stražnja vrata/kuku. Kako riješiti problem oko zakrivanja registarskih oznaka i stražnjih svjetala?
Za modele koji nemaju ugrađen držač tablice i dodatnu signalizaciju moguće je kupiti navedeni dodatak. Električna priključnica na automobilu mora biti 7-pinska ili 13-pinska te se u nju navedeni dodatak priključi. Što se tiče tablice, tablicu je potrebno sa vozila prebaciti na navedeni nosač.

11. Izgubio sam ključeve od Thule proizvoda. Što da radim?
Ukoliko ste izgubili ključeve potrebno je kupiti nove cilindre sa kojima se dobiju novi ključevi.
Zamjenu cilindara možete obaviti besplatno, na adresi Ilica 346, 10 000 Zagreb, Biolab d.o.o.

12. Gdje mogu kupiti rezervne dijelove?
Rezervne dijelove možete kupiti kod bilo kojeg Thule distributera.
Popis prodajnih mjesta možete pronaći na web stranici https://biolab.hr/partneri-prodajna-mjesta/

13. Na koju email adresu mogu poslati pitanja/slike?
Upite možete poslati preko kontakt formulara na web adresi https://biolab.hr/kontakt/ ili na kontaktirati na navedeni email.

14. Da li uvijek moram zaključavati svoje Thule proizvode.
Proizvodi koji na sebi imaju bravice potrebno je uvijek zaključavati tijekom transporta.

15. Gdje mogu provjeriti da li sam dobro smontirao Thule nosač/proizvod?
Provjeriti možete na adresi Biolab d.o.o., Ilica 346, 10 000 Zagreb, gdje će naše stručno osoblje ustvrditi da li je montaža Thule proizvoda ispravna.

16. Može li se Thule nosač bicikla ili krovna kutija postaviti na krovne nosače drugih proizvođača?
Možete postaviti nosač bicikla/krovnu kutiju ako je nosač tereta drugog proizvođača opremljen T-žlijebom koji prihvaća adapter za T-žlijeb širine 20 mm ili ako glava/prihvat od krovne kutije ili biciklističkog nosača može sigurno obuhvatiti krovni nosač.


BICIKLISTIČKI NOSAČI S MONTAŽOM NA VRATA PRTLJAŽNIKA

1. Koji Thule ClipOn (High) posjedujem?

Model “ClipOn” dolazi u dvije različite veličine: mala verzija 9103 i velika verzija 9104. Isto vrijedi i za “ClipOn High”: mali model 9105 i veliki model 9106. Dvije različite veličine svakog modela nisu međusobno zamjenjive: izbor određenog modela i veličine ovisi o veličini, konstrukciji, upotrijebljenim materijalima i dizajnu vrata prtljažnika vozila. Pogledajte Thule Fit Guide vodič na stranici da biste saznali koje mogućnosti postoje za vaše vozilo. Imajte na umu da neka vozila uopće ne mogu imati nosače montirane na vrata prtljažnika: u tom slučaju Thule Fit Guide vodič neće prikazati nijednu mogućnost.

2. Mogu li postaviti nosač bicikla koji se montira na vrata prtljažnika ako se na vozilu nalazi stražnji spojler?
Ako se na vašem automobilu nalazi standardni limeni stražnji spojler, postoji mogućnost da se na vrata prtljažnika postavi nosač, provjerite to u Vodiču za odabir na stranici. Ako se na automobilu nalazi plastični stražnji spojler, nećete moći postaviti nosač bicikla na vrata prtljažnika. Plastični spojleri preslabi su da bi podnijeli težinu nosača i pričvršćenih bicikala.

3. Zašto ne mogu postaviti Thule ClipOn (High) na svoje vozilo iako ga preporučuje Vodič za odabir?
Provjerite jesu li sve cijevi ispravno učvršćene vijcima i maticama. Provjerite upotrebljavate li odgovarajuću rupu za pričvršćenje gornje trake pomoću našeg Popisa preporuka u kutiji. Imajte na umu da su donje cijevi teleskopske: odvrnite ih da biste ih produžili ili ih zavrnite da biste ih skratili dok ne dobijete odgovarajuću duljinu cijevi. Nakon što dobijete točnu duljinu, pričvrstite nosač za vrata prtljažnika i istodobno spustite obje ručke.

4. Koliko brzo smijem voziti s Thule nosačem bicikala koji je montiran na vrata prtljažnika?
Najveća maksimalna brzina kojom se možete voziti iznosi 130 km/h.


KROVNI NOSAČI BICIKALA

1. Može li se karbonski bicikl postaviti na Thule krovni nosač bicikla?
U slučaju bicikala s karbonskim ramama ili vilicama uvijek kontaktirajte proizvođača ili prodavatelja bicikla da biste provjerili je li dopušteno upotrebljavati nosač. Thule se odriče svake odgovornosti za štetu nanesenu karbonskim ramama ili vilicama pri postavljanju i/ili upotrebi nosača.

2. Može li se Thule krovni nosač bicikla postaviti na krovne nosače drugih proizvođača?
Naši proizvodi testiraju se za sigurnu montažu samo na našim krovnim nosačima. Prilično je nemoguće testirati naše proizvode na konkurentskim krovnim nosačima. Stoga, ne možemo jamčiti kompatibilnost s krovnim nosačima drugih proizvođača. Ako vaši krovni nosači imaju T-žlijeb koji omogućuje upotrebu 20 mm adaptera za T-žlijeb, mogli bismo vam osigurati odgovarajuće rješenje, ovisno o proizvodu.


NOSAČI BICIKLA S MONTAŽOM NA VUČNU KUKU

1. Koji su zahtjevi za moju kuku za vuču?
Postavljanje nosača koji se montira na kuku za vuču ne ovisi toliko o dizajnu vozila, već uglavnom ovisi o specifikacijama kuke za vuču vozila. Kuka za vuču mora ispunjavati sljedeće kriterije: – Maksimalna nosivost kuke za vuču mora svakako premašivati težinu nosača bicikla I težinu bicikala koje želite utovariti. – Udaljenost između kugle kuke za vuču i branika vozila treba iznositi najmanje 6,5 cm. – Kuka za vuču mora biti izrađena od čelika ili minimalno materijala jednake kakvoće. Kuke za vuču od lijevanog željeza (GGG40) ili aluminija ne smiju se koristiti u kombinaciji s našim nosačima bicikala. – Električna priključnica mora biti 7-pinska ili 13-pinska (pogledajte lokalne i zakonske specifikacije). – Utičnica se ne smije nalaziti odmah na kugli za vuču ili ispod nje.

2. Mogu li otvoriti prtljažnik vozila ako je postavljen nosač bicikala?
Svi najnoviji nosači bicikala koji se montiraju na kuku za vuču mogu se nagnuti zajedno s pričvršćenim biciklima. Na većini vozila moguć je pristup prtljažniku. Imajte na umu da se ovo ne može testirati na svakom postojećem modelu vozila zbog velikog raspona kuka za vuču i njihovog pozicioniranja. Savjetujemo vam da ovo isprobate u trgovini u našoj trgovini ili nekoj od Thule partnera.

3. Mogu li upotrebljavati nosač bicikala koji se montira na kuku za vuču ako se na vratima prtljažnika vozila nalazi rezervni kotač?
Da, i dalje možete upotrebljavati nosač bicikala. Ovisno o modelu možemo vam ponuditi adapter koji obavija rezervni kotač i omogućuje Vam da postavite na kuku nosač za bicikle. Imajte na umu da će se upotrebom takvog adaptera izgubiti mjesto za 1 bicikl.

4. Može li se karbonski bicikl postaviti na Thule nosač bicikla s montažom na kuku za vuču?
U slučaju bicikala s karbonskim ramama ili vilicama uvijek kontaktirajte proizvođača ili prodavatelja bicikla da biste provjerili je li dopušteno upotrebljavati nosač. Thule se odriče svake odgovornosti za štetu nanesenu karbonskim ramama ili vilicama pri postavljanju i/ili upotrebi nosača.


KUTIJE I KOŠARE

1. Koja Thule krovna kutija odgovara mojem vozilu?
Možete montirati svaku Thule krovnu kutiju dok god se pridržavate zakonskih propisa. U Thule asortimanu krovnih kutija dostupan je širok raspon dizajna, veličina, boja i pametnih značajki. Thule preporučuje da odaberete model krovne kutije koji odgovara zahtjevima prijevoza, poput posebnih dimenzija i količine prtljage.

2. Koliko brzo smijem voziti s krovnom kutijom ili nosačem?
Provjerite preporučene brzine i ostale prometne propise za određenu državu. Mi Vas molimo da se pridržavate maksimalne brzine od 130 km/h pri prijevozu nosača i krovnih kutija.

3. Mogu li upotrebljavati Thule nosač ili krovnu kutiju tijekom off-road vožnje?
Naši proizvodi nisu odobreni za off-road vožnje. Prilagodite brzinu uvjetima na cesti i teretu koji se prevozi, redovito provjeravajte učvršćenje tereta.

4. Je li mi zaista potreban krovni nosač za postavljanje krovne kutije na vozilo?
Da. Upotreba krovnog nosača obavezna je za montažu krovne kutije. Thule krovne kutije standardno odgovaraju krovnim nosačima tipa Thule SquareBar, Thule AeroBar i Thule WingBar. Pri upotrebi nosača tipa Thule SlideBar i Thule Professional obavezna je upotreba adaptera za kutiju s T-žljebovima. Thule krovne kutije standardno odgovaraju i mnogim drugim vrstama krovnih nosača. Pomoću odgovarajućih uputa za postavljanje krovne kutije mogu se provjeriti ograničenja dimenzija nosača za standardni sustav montaže Thule krovne kutije.

5. Koji je nosač kompatibilan s kutijom Thule BackUp 900?
EasyBase 949 i Thule Backpac 973 mogu se upotrebljavati za prijevoz kutije Backup 900

6. Kako sigurno voziti s montiranom krovnom kutijom?
Krovna kutija ne podrazumijeva samo veliku količinu dodatnog prostora. Ona također podrazumijeva da morate prilagoditi svoju vožnju novim uvjetima koji proizlaze iz povećane visine i težine vozila. Vozilo će biti osjetljivije na bočni vjetar. Provjerite jesu li krovna kutija i nosač tereta ispravno pričvršćeni za vozilo – to je posebno važno tijekom dugih putovanja. Ako nema nikakvih ograničenja brzine, preporučujemo maksimalnu brzinu od 130 km/h. Natovarena kutija uzrokuje pomak težišta, što vodi do promjena u ponašanju vozila u zavojima i pri kočenju. Visina vozila povećana je i za do 60 cm! Pripazite pri vožnji kroz niska garažna vrata ili ispod niskih mostova!

7. Kako se puni Thule krovna kutija?
Prvo stavite teške predmete što bliže središtu kako bi se težina tereta ravnomjerno rasporedila po nosaču tereta i vozilu. Pripazite da teret ne ometa zatvaranje poklopca kako bi sustav zaključavanja mogao ispravno funkcionirati. Najveća dopuštena težina vozila ne smije se prekoračiti. Pridržavajte se maksimalnog opterećenja krova koje propisuje proizvođač. Sva prtljaga mora se učvrstiti da bi se spriječilo njezino pomicanje. Upotrebljavajte posebne držače skija i trake. Uvijek pričvrstite skije i snowboarde za držače skija tako da je prednji kraj okrenut prema stražnjoj strani. Držači skija mogu se ljeti upotrijebiti kao pregrade između pretinaca. One sprečavaju pomicanje predmeta, a praktične su i za, primjerice, odvajanje čistih predmeta od prljavih. Dodatno zaštitite prtljagu koja se ne smije smočiti (npr. plastičnim vrećama).

8. Kako se održava krovna kutija?
Krovnu kutiju potrebno je pažljivo čistiti i održavati, posebno tijekom zimskih mjeseci. U tu svrhu upotrebljavajte samo otopinu vode i standardne tekućine za pranje posuđa bez alkohola, izbjeljivača ili dodataka amonijaka jer bi se površina krovne kutije mogla oštetiti. Ne upotrebljavajte standardne sprejeve za čišćenje unutrašnjosti vozila. Brave se podmazuju podmazivačem u spreju (podmazivač ne smije doći u kontakt s plastičnom površinom krovne kutije).

9. Koje se posebne pojedinosti moraju slijediti pri upotrebi krovne kutije?
– Visina vozila može se povećati i za do 70 cm (ovisno o krovnom nosaču koji se upotrebljava) – Pazite na niska garažna vrata, općenito niske prolaze, niske grane itd.! – Može doći do buke vjetra. – Prije pranja u automatskoj autopraonici moraju se ukloniti krovna kutija i krovni nosač. – Krovna kutija i krovni nosač mogu se ukloniti kada se ne upotrebljavaju radi uštede goriva. – Da bi se izbjegao nastanak prekomjernih sila uzgona, krovna kutija treba biti postavljena usporedno s linijom ceste, a ne pod kutom. – U nedostatku uputa proizvođača vozila koje su u suprotnosti i u skladu sa značajkama vozila, udaljenost između poprečnih podupirača nosača treba biti što je veća moguća, ali i dalje unutar raspona podešavanja prilagodljivog sustava montaže. Imajte na umu da promjene na sustavu montaže krovne kutije (npr. dodatne izbušene rupe) nisu dopuštene.


KROVNI NOSAČI

1. Koliko trebaju šipke biti međusobno udaljene?
Ako u uputama za sastavljanje nisu navedeni posebni položaji za postavljanje, pokušajte održati minimalnu udaljenost od 700 mm između šipki nosača tereta. Pri nošenju dugačkog tereta minimalna udaljenost između obje šipke ne smije biti manja od 600 mm.

2. Kolika je nosivost Thule krovnog nosača za moje vozilo?
Maksimalno opterećenje, koje je navedeno u uputama za sastavljanje, ne smije se prekoračiti. Međutim, ovo ograničenje uvijek je podređeno maksimalnom opterećenju koje preporučuje proizvođač vozila. Uvijek se primjenjuje najniža vrijednost. Maks. opterećenje krova = težina nosača tereta + svi postavljeni dodaci za nosač + težina samog tereta.

3. Kako teret treba biti učvršćen?
Teret ne smije značajno prelaziti širinu nosača tereta i uvijek bi trebao biti ravnomjerno raspoređen po nosaču tereta i imati najniže moguće težište. Svi neučvršćeni ili uklonjivi dijelovi tereta (kao što su dječje sjedalice za bicikle, pumpe za gume, peraje itd.) moraju se skinuti prije utovara. Teret mora biti u potpunosti učvršćen. Elastične trake ne smiju se koristiti. Učvršćenost tereta treba provjeriti nakon kratke udaljenosti i kasnije u odgovarajućim razmacima. Zategnite trake koje učvršćuju teret kad god je to potrebno. NAPOMENA! Uvijek provjerite učvršćenost tereta.

4. Kako se održava nosač tereta?
Provjerite i zamijenite istrošene ili neispravne dijelove. Nosač tereta uvijek treba čistiti i održavati, posebice zimi. Vijke, matice i brave (ako su ugrađene) potrebno je podmazivati u redovitim razmacima. Kada se ne upotrebljava, proizvod treba ukloniti s vozila. Nakon što se proizvod ukloni s vozila, svi neučvršćeni dijelovi moraju se sigurno pohraniti.


NOSAČI OPREME ZA VODENE SPORTOVE

1. Kako se na nosač postavlja više dasaka za surfanje?
Za prijevoz nekoliko dasaka za surfanje one se ne postavljaju jedna pored druge već jedna povrh druge. Uvijek stavite najmanju dasku na vrh, a peraje bi trebale biti usmjerene prema gore. Kod prijevoza dasaka za surfanje i drugih dugačkih predmeta oni se moraju učvrstiti na prednjoj i stražnjoj strani vozila.

2. Hoće li moj nosač odgovarati i krovnom nosaču drugih proizvođača?
Naši proizvodi testiraju se za sigurnu montažu samo na našim krovnim nosačima. Prilično je nemoguće testirati naše proizvode na konkurentskim krovnim nosačima. Stoga, ne možemo jamčiti kompatibilnost s krovnim nosačima drugih proizvođača. Ako vaše krovne šipke imaju T-žlijeb koji omogućuje upotrebu 20 mm adaptera za T-žlijeb, mogli bismo vam osigurati odgovarajuće rješenje, ovisno o proizvodu.


NOSAČI OPREME ZA ZIMSKE SPORTOVE

1. Koji se način prijevoza skija u Thule nosaču skija preporučuje?
Skije se prevoze tako da je zašiljeni kraj skija okrenut prema stražnjem dijelu vozila. Provjerite jesu li vezovi skija preblizu krovu. Provjerite udaraju li skije o vrata prtljažnika. Nosač uvijek mora biti zaključan tijekom prijevoza.


TORBE I NOSAČI ZA BICIKLE

1. Da li je za montažu potreban bilo kakav alat?
Svi alati potrebni za montažu Pack ’n Pedal isporučuju se s proizvodima.

2. Mogu li se na nosaču Thule Pack ’n Pedal Tour Rack prostaviti i druge vrste bisaga?
Da. Bočni okviri za Thule Pack ’n Pedal mogu se montirati na Thule Pack ’n Pedal Tour Rack i omogućuju pričvršćivanje gotovo svih vrsta bisaga.

3. Može li se tablet ili pametni telefon i dalje koristiti prilikom nošenja u Thule Pack ’n Pedal Bike Wallet ili iPad/Map Sleeve™?
Da.

4. Mogu li se bisage Thule Pack ’n Pedal koristiti na drugoj vrsti nosača?
Da. Bisage Thule Pack ’n Pedal mogu se montirati gotovo na sve druge nosače pomoću magnetnih adaptera nosača Thule Pack ’n Pedal. Taj se nosač isporučuje s bisagama Thule Pack ’n Pedal, ali se može kupiti i zasebno.

5. Može li magnet za bisage Thule oštetiti prijenosno računalo i druge elektroničke uređaje?
Ne, magnet za bisage Thule neće oštetiti vaše prijenosno računalo i druge elektroničke uređaje. Suvremeni elektronički uređaji, uključujući tvrde diskove i pametne telefone, otporni su na jednostavne magnete. Poduzeli smo dodatne mjere i u svojim bisagama primijenili disperzijske materijale koji odbijaju, odnosno smanjuju magnetsko polje te ga ograničavaju na njegovu svrhu pričvršćenja torbi.

6. Sadrže li proizvodi Thule Pack ’n Pedal PVC?
Proizvodi Thule Pack ’n Pedal ne sadrže PVC.

7. Postoje li u bisagama bilo kakvi unutarnji odjeljci? Ako postoje, koja veličina prijenosnog računala može stati u njih?
Bisaga za gradsku vožnju Thule Pack ’n Pedal ima unutarnji džep u koji može stati prijenosno računalo veličine do 15”. Postoje dva vanjska džepa, od kojih je jedan namijenjen biciklističkom svjetlu (poluproziran je, pa se svjetlo vidi kroz džepić), a u drugi možete spremiti sitnice. Bisage za pustolovne ture i torba za kupnju Thule Pack ’n Pedal nemaju unutarnje džepove, ali imaju vanjske džepove za biciklističko svjetlo.

8. Kako se može stvoriti više prostora za pedaliranje kada su montirane bisage?
Komplet za produživanje uzdužnih nosača Thule Pack ’n Pedal pričvršćuje se na vodilice nosača za ture Thule Pack ’n Pedal kako bi se povećao prostor za kretanje nogu.

9. Kolika je dužina jamstva za proizvode Thule Pack ’n Pedal?
5 godina.

10. Od kojeg su materijala proizvedene kišne cerade?
Kišne cerade su 90% od najlona i 10% od TPU-a (poliuretana).

11. Kakva je razlika između nosača Thule Pack ’n Pedal Tour i Sport?
Nosač Thule Pack ’n Pedal Tour Rack ima bočne vodilice koje se mogu koristiti kao nosač za pričvršćivanje bisaga. Sportski nosač Thule Pack ’n Pedal Sport Rack namijenjen je za prijevoz tereta s gornje strane i nema bočne vodilice.


LANCI ZA SNIJEG

1. Postavljaju li se lanci za snijeg na prednje ili na stražnje kotače?
Lanci za snijeg moraju se postaviti na pogonske kotače.

2. Gdje se na vozilu s pogonom na 4 kotača postavljaju lanci za snijeg?
Pogledajte korisnički priručnik svog vozila da biste saznali što preporučuje proizvođač vozila.

3. Mogu li postaviti lance za snijeg na zimske gume?
Da, naši lanci za snijeg osmišljeni su da odgovaraju svim gumama bez obzira na to jesu li ljetne, zimske ili za sva godišnja doba.

4. Koja je maksimalna brzina vožnje s postavljenim lancima za snijeg?
Maksimalna brzina vožnje je 50 km/h.

5. Kako mogu saznati veličinu svojih lanaca ako sam izgubio naljepnicu s veličinom lanca?
Kod većine Thule lanaca za snijeg veličina je upisana na crvenoj S-kuki za zatvaranje koja se nalazi s vanjske strane lanca (veličina se sastoji od 3 znamenke, npr. 070). Kod većine K-Summit lanaca možete pronaći kôd na unutarnjoj strani plastičnih pločica (posljednje 2 znamenke predstavljaju veličinu lanca, npr. 23). Kod Easy-fit lanaca veličina je upisana na crnom unutarnjem krutom luku (prve 3 znamenke predstavljaju veličinu lanca, npr. 070).

6. Koji model i veličinu Thule lanca za snijeg mogu postaviti na svoje vozilo xxxx s gumama xxx/yy-kk (npr. 185/55 R15)?
U Thule vodiču za izbor saznajte koji Thule lanac za snijeg, model i veličina odgovaraju vašem vozilu. U Fit Guide vodiču odaberite kategoriju “Lanci za snijeg” i podatke za svoje vozilo: marku, model i veličinu guma.

7. Kako mogu odrediti koji Thule lanac za snijeg odgovara veličini mojih guma ako ne mogu pronaći svoje vozilo u odjeljku “Vodič za odabir”?
Ako ne možete pronaći svoje vozilo u Vodiču za odabir, kliknite “Ne mogu pronaći svoje vozilo, pronađi lanac za snijeg prema veličini gume” te odaberite potrebnu informaciju i dobit ćete odabir mogućih Thule lanaca za snijeg. Imajte na umu da ako model vašeg vozila i veličina guma nisu u našem vodiču za odabir, to znači da ne možemo jamčiti ispravnu primjenu na vašem vozilu.

8. Postoji li opasnost od grebanja aluminijskih naplataka tijekom upotrebe Thule lanaca za snijeg?
Ako su ispravno postavljeni, lanci za snijeg neće oštetiti aluminijske naplatke. Za veću pokrivenost možete upotrijebiti model s našim sustavom za zaštitu od ogrebotina.

9. Gdje mogu pronaći primjerak uputa za postavljanje?
Upute za postavljanje možete pronaći na Thule.com. Potražite svoj proizvod i kliknite “Tehničke informacije”. Upute za postavljanje nalaze se na desnoj strani pod “Dodatne informacije”. Kliknite na link kako biste preuzeli pdf verziju.

10. Kako mogu održavati Thule lance u dobrom stanju nakon upotrebe?
Za dobro održavanje preporučujemo da lance operete vodom kako biste uklonili sol ili prljavštinu te da ih ostavite da se osuše prije spremanja u kutiju/torbu.

11. Jesu li dostupni rezervni dijelovi?
Informacije o rezervnim dijelovima možete pronaći na Thule.com. Pronađite svoj proizvod i kliknite “Rezervni dijelovi” da biste saznali više. Kontaktirajte nas nakon što pronađete informacije koje su vam potrebne.

12. Kada se životni ciklus lanaca za snijeg smatra završenim?
Kada se istroši više od 45% debljine karika, lanci za snijeg moraju se promijeniti kako se ne bi oštetilo vozilo.

13. Ne mogu pronaći informacije koje mi trebaju na biolab.hr i thule.com. Koga mogu kontaktirati?
Ako ne možete pronaći informacije na našoj web-stranici ili na thule.com, kontaktirajte nas putem obrasca “Kontakt formular”.

14. Na koje veličine guma mogu postaviti svoj lanac modela XXX i veličine YYY (npr. CD-9 080)?
Možete pronaći ovu informaciju na stranici thule.com. Kliknite na svoj lanac za snijeg i zatim kliknite “Veličine guma”.