slider-akcija
slider-akcija
slider-akcija
slider-akcija
slider-akcija
Generalni Thule distributer
GENERALNI THULE DISTRIBUTER ZA HRVATSKU
♦ PROFESIONALNA PODRŠKA ♦ BESPLATNA MONTAŽA ♦ PRODAJNO MJESTO ♦ POTPUNO THULE JAMSTVO ♦ OSIGURAN SERVIS
Generalni Thule distributer - copy
NARUČI I PREUZMI!
NARUČITE PUTEM WEB SHOPA I ROBA ĆE VAS ČEKATI SPREMNA U POSLOVNICI. DOSTAVA DO TRGOVINE JE BESPLATNA. ROK DOBAVE JE DO 5 RADNIH DANA AKO PROIZVOD NIJE DOSTUPAN U ODABRANOJ TRGOVINI.
Besplatna poštarina
BESPLATNA DOSTAVA UNUTAR HRVATSKE ZA SVE STANDARDNE PAKETE IZNAD 150€
Dostava velikih paketa se naplaćuje 20€ (paketi velikih gabarita ili težine preko 28kg)
Besplatna poštarina Slovenija
BESPLATNA DOSTAVA UNUTAR SLOVENIJE ZA SVE STANDARDNE PAKETE IZNAD 335€
Dostava velikih paketa se naplaćuje 20€ (paketi velikih gabarita ili težine preko 28kg)
Brza isporuka
BRZA ISPORUKA ZA CJELOKUPNI THULE ASORTIMAN
SVE NARUČENE ARTIKLE ŠALJEMO NAJČEŠĆE UNUTAR 24h (radni dan). OČEKIVANA ISPORUKA UNUTAR HRVATSKE 1-2 RADNA DANA.
Slider akcija
STANDARDNIH 10% WEB SHOP POPUSTA NA SVE ARTIKLE
POPUST SE OBRAČUNAVA I NA AKCIJSKE ARTIKLE TE JE URAČUNAT U KONAČNU CIJENU
previous arrow
next arrow

Želite kupiti lance za snijeg ali niste sigurni koje su razlike i koje odabrati?

U nastavku će biti objašnjeno na što sve morate paziti prilikom kupovine i odabira lanaca za snijeg. Najbitnija stvar koju kupci često ne znaju kod odabira lanaca za snijeg je da ne odgovaraju svi lanci za snijeg na sva vozila. Bez obzira što je na lancu za snijeg navedena dimenzija gume koju Vi imate, to je jedini pokazatelj da navedeni lanac odgovara na Vašu dimenziju gume, ali ne i za Vaše vozilo. Ova informacija je iznimno bitna jer kupovinom neodgovarajućeg lanca za snijeg možete napraviti veliku štetu na Vašem vozilu. Kupci često nisu dovoljno informirani te gledaju jedino dimenziju lanca za snijeg.

Što onda točno znači odgovarajući lanac za vozilo? To znači da trebate pratiti preporuku proizvođača vozila. U uputama vozila ili kod ovlaštenog distributera trebali bi dobiti točnu informaciju koja je maksimalna preporučena širina karike lanca koju Vaše vozilo može “primiti” te da li postoje kakve restrikcije od samog proizvođača vozila. Kod velikog broja vozila, naročito novije generacije postoje restrikcije prilikom odabira lanaca za snijeg. Takva vozila imaju točno propisanu maksimalnu širinu lanca za snijeg. Ukoliko se stavi na vozilo deblji lanac od onog preporučenog može doći do oštećenja vozila. Vozila imaju ugrađene ABS, ESP senzore, senzore za tlak u gumama i slične sustave. Isto tako neka vozila sa unutarnje strane imaju opruge/amortizere udaljene od gume svega nekoliko milimetara. U tom slučaju stavljanjem neodgovarajućih lanaca za snijeg možete napraviti veliku štetu na svom vozilu (trganjem senzora, ovjesa i slično).

Konig je na svakom vozilu zasebno testirao lance za snijeg i pratio preporuke proizvođača. U Konig vodiču lanaca za snijeg možete vidjeti točnu preporuka lanaca za snijeg po modelu vozila i dimenziji gume. Također Vas za određene modele guma može tražiti i koju zimsku gumu imate na vozilu zbog različitih profila guma.


Koje su razlike između lanaca za snijeg i koje lance izabrati?

Za odabir odgovarajućih lanaca za snijeg morate ustvrditi prema Konig vodiču (ili preporuci proizvođača) koji lanci za snijeg odgovaraju na Vaše vozilo. Nakon toga, ukoliko imate više opcija prvo obratite pažnju da li ćete birati lance koji su deblji ili tanji (ukoliko Vam vodič ponudi različite debljine lanaca). Deblji lanci su nešto “jači” te će u ekstremnijim uvjetima bolje “držati cestu”, ali su neudobniji za vožnju i nešto su skuplji. Morate odlučiti u koliko teškim uvjetima ćete ih koristiti, naročito na velikim uzbrdicama te koliko često. Na temelju toga izaberite odgovarajuću debljinu lanca. Za teža vozila će Konig preporučiti deblje lance (za SUV vozila, terence) ukoliko takvi lanci odgovaraju na navedeno vozilo. Ukoliko vodič preporuči uz deblje lance za snijeg i one tanje, znači da vozilo “nije preteško” za klasične lance za snijeg. Druga stvar na koju trebate obratiti pozornost je oprema koju lanac posjeduje. Konig u ponudi ima više modela lanaca koji se razlikuju po opremljenosti lanaca. Lanac može imati mogućnost samozatezanja (ukoliko nakon postavljanja ne želite nadotezati lanac nakon što prođete 10-tak metara), mikroregulaciju (lanac bude sam optimalno stegnut), razbijače leda (za bolje držanje na ledu), zaštitu aluminijskih naplataka (kako lanac nebi izgrebao aluminijske felge)…Konig u ponudi ima lance za snijeg za one najzahtjevnije korisnike koji će koristiti lance svakodnevno u ekstremnim uvjetima pa sve do onih koji žele osnovniji model lanca za snijeg koji je pouzdan i jednostavno se postavljaja. Bez obzira koji Konig lanac izabrali, dobiti ćete vrhunski lanac za snijeg koji će Vas izvući iz snijega dok će Vam biti najpotrebnije.

Imajte na umu da je Konig sve svoje lance testirao po vozilima te ukoliko ih je Konig preporučio znači da su potpuno sigurni za korištenje za navedeno vozilo.


Svi lanci za snijeg su posebno dizajnirani kako bi bili čvrsti, izdržljivi, minimalno se trošili te izdržali velike težine i teške uvjete. Svi Konig lanci za snijeg imaju 5 godina jamstva, proizvedeni su u Italiji posebnim proizvodnim procesima od iznimno čvrstog čelika. Kada idete na put želite imati provjerene lance za snijeg koji će Vas izvući iz snijega i kod kojih ste sigurni da Vam neće puknuti i oštetiti vozilo. Oni koji su se susreli s nekom od ove dvije situacije znaju o čemu pričamo. Zato su Konig lanci jedan od najprodavanijih i najpriznatijih brendova lanaca za snijeg na tržištu.


Često pitanje kupaca, vidjeli smo da je klasične lance teško postaviti, da li je to tako?

Često kupci dolaze sa pretpostavkom da je klasične lance teško postaviti i ne znaju kako se postavljaju. Za prvi put postavljanje lanaca može se činiti teško, ali već nakon 3 postavljanja dobiti ćete sigurnost i brzinu te ćete postaviti lance u svega 2-3 minute. Zlatno pravilo je kada kupite lance za snijeg i/ili prije nego što idete na put (ako ih prije niste postavljali), postavite lance za snijeg nekoliko puta na svoje vozilo kako bi bolje upoznali lance te vidjeli kako sve to funkcionira. Postavljanje lanaca je izrazito lagana i jednostavna procedura (postavljanje u 2-5 poteza), problem mogu stvoriti uvjeti u kojima ih postavljate (visoki snijeg, led, jaki vjetar, hladnoća i slično), u tom slučaju što imate bolje opremljeni lanac, to će Vam biti lakše postaviti i koristiti lance. Svi lanci za snijeg imaju slikovne upute svih koraka postavljanja, te ukoliko ste zaboravili “redoslijed” postavljanja, lagano možete pogledati u uputama. Lanci imaju do 5 koraka postavljanja.


Video postavljanja modela bez dodatne opreme (samozatezanja, brzog otpuštanja)


Video postavljanja modela s dodatnom opremom (samozatezanje, brzo otpuštanje)


Video postavljanja najbržeg i najjednostavnijeg modela na tržištu (postavljanje u 9 sekundi)


Razlika između klasičnih lanaca, tekstilnih lanaca (mreža) i čarapa za snijeg

Prva bitna razlika između ove tri grupe lanaca je način postavljanja. Klasični čelični lanci se postavljaju u nekoliko koraka na propisani način, dok se teksilni lanci i čarape samo “navuku” na gumu kao čarape. Često je pitanje što je jednostavnije i brže postaviti, odgovor je, u večini slučajeva je jednako, dok u određenim slučajevima (kada je izrazito malo mjesta između gume i blatobrana) je lakše postaviti klasične lance. Uz to da oni koji su već postavljali klasične lance, možda će lakše postaviti klasičan lanac nego čarape. Jedina je razlika što se tekstilni lanci navlače na gume kao čarape te se nekim kupcima oni čine jednostavniji za postavljanje.

Druga bitna razlika je u samoj strukturi lanca. Ono što ćemo napomenuti, ukoliko Vam treba za teže uvjete, velike uzbrdice, ukoliko je vozilo teže svakako odaberite klasičan čelični lanac. Michelin teksitlni lanci (mreže) su iznimno dobri lanci te su u dosta slučajeva jednaki kao i klasični lanci. Ipak, kod nekih specifičnih situacija je klasičan lanac bolji (led), ali s druge strane Michelin tekstilni lanci (mreže) su puno udobniji u vožnji (manje vibracije), imaju zaštitu za aluminijske naplatke i slično. Netko voli više Michelin tekstilne lance jer se navlače na gumu kao čarape. Što se tiče GripTex čarapa za snijeg, služe kao priručno sredstvo za izvući vozilo iz snijega. Nisu namijenjeni za teže uvjete, ali za veliki broj situacija (naročito gradskih) pokazuju se kao dobra opcija. Ukoliko trebate za izvući vozilo s parkinga ili za neke kraće dionice, ovo će biti idealno rješenje jer zauzimaju malo mjesta u prtljažniku, navlače se kao čarape i udobni su za vožnju.

Na biolab.hr web shopu možete pronaći veliki izbor lanaca za snijeg.