slider-akcija
slider-akcija
slider-akcija
slider-akcija
slider-akcija
Generalni Thule distributer
GENERALNI THULE DISTRIBUTER ZA HRVATSKU
♦ PROFESIONALNA PODRŠKA ♦ BESPLATNA MONTAŽA ♦ PRODAJNO MJESTO ♦ POTPUNO THULE JAMSTVO ♦ OSIGURAN SERVIS
Generalni Thule distributer - copy
NARUČI I PREUZMI!
NARUČITE PUTEM WEB SHOPA I ROBA ĆE VAS ČEKATI SPREMNA U POSLOVNICI. DOSTAVA DO TRGOVINE JE BESPLATNA. ROK DOBAVE JE DO 5 RADNIH DANA AKO PROIZVOD NIJE DOSTUPAN U ODABRANOJ TRGOVINI.
Besplatna poštarina
BESPLATNA DOSTAVA UNUTAR HRVATSKE ZA SVE STANDARDNE PAKETE IZNAD 150€
Dostava velikih paketa se naplaćuje 20€ (paketi velikih gabarita ili težine preko 28kg)
Besplatna poštarina Slovenija
BESPLATNA DOSTAVA UNUTAR SLOVENIJE ZA SVE STANDARDNE PAKETE IZNAD 335€
Dostava velikih paketa se naplaćuje 20€ (paketi velikih gabarita ili težine preko 28kg)
Brza isporuka
BRZA ISPORUKA ZA CJELOKUPNI THULE ASORTIMAN
SVE NARUČENE ARTIKLE ŠALJEMO NAJČEŠĆE UNUTAR 24h (radni dan). OČEKIVANA ISPORUKA UNUTAR HRVATSKE 1-2 RADNA DANA.
Slider akcija
STANDARDNIH 10% WEB SHOP POPUSTA NA SVE ARTIKLE
POPUST SE OBRAČUNAVA I NA AKCIJSKE ARTIKLE TE JE URAČUNAT U KONAČNU CIJENU
previous arrow
next arrow

Koji tipovi nosača bicikala postoje te koje su prednosti svakih od njih

Kod kupovine nosača za bicikl treba obratiti pažnju na nekoliko čimbenika. Uzmite u obzir da postoje tri načina prijevoza bicikala: na krovu vozila, na stražnjim vratima vozila te na kuki vozila. Svaki od ova tri načina prijevoza ima svoje prednosti, ali s druge strane i ograničenja. U nastavku će biti govora o svim načinima prijevoza bicikala te o pojedinim modelima za koje namjene se koriste.


Nosači bicikla na krov vozila

Ovaj tip prijevoza bicikla je čest i za veliki broj kupaca se ovo rješenje pokazuje kao idealno. Prva stvar na koju trebate obratiti pažnju je da li na Vaše vozilo odgovaraju osnovni krovni nosači. Oni su neophodni kako bi mogli staviti nosače bicikala. Osnovni krovni nosači se mogu montirati na većinu vozila, ali neka vozila imaju restrikciju od strane proizvođača vozila te za takva vozila se ne proizvode krovni nosači. U tom slučaju ne možete prevoziti bicikle na krovu vozila. Prednost ovih nosača je ako imate osnovne krovne nosače za drugu namjenu, npr. prijevoz krovne kutije, za relativno malu cijenu možete nadograditi nosače za prijevoz bicikala. Također imate pristup stražnjim vratima vozila. Ovaj tip nosača možete lagano nadograditi kasnije za više bicikala. Recimo ako za početak trebate samo prijevoz jednog bicikla, kasnije to jednostavno možete povećati na četiri komada. Ono što je limitirajuća stavka kod ovog načina prijevoza bicikla je što su nosači bicikla za krov vozila limitirani na maksimalno 20kg (ovisno o modelu). U tom slučaju na krovu ne možete prevoziti električne bicikle i slične bicikle koji teže preko 20kg. Druga stvar kod prijevoza bicikla je što bicikle trebate dizati na visinu te pojedinim osobama to može predstavljati problem. Treća stvar na koju trebate obratiti pozornost je visina kod prijevoza bicikala, u tom slučaju trebate biti oprezni kod ulazaka u javne garaže i slično.

Razlike između pojedinih nosača bicikala za krov vozila su po načinu prihvata na bicikl i nosivost nosača. Nosači bicikla mogu prihvatiti bicikl za ramu, prednju vilicu (skidanje kotača) ili na sami kotač bicikla. Nosači s prihvatom za ramu odgovaraju za većinu bicikala i pokazuju se kao idealno rješenje. Kod bicikala s karbonskom ramom treba biti oprezan te odabrati odgovarajući model. U tom slučaju se može uzeti ProRide nosač s dodatnim adapterom za karbonsku ramu. Može se odabrati i nosač bicikla kod kojeg se skida prednji kotač te se radi prihvat na vilicu bicikla. Postoji i model kod kojeg se ne treba skidati prednji kotač te se nosač prihvaća na prednji kotač. Takav nosač bicikla je jednostavniji za korištenje jer nema dodatnog skidanja kotača. Također, kod modela bicikala koji imaju na sebi nosač za bateriju, specifični donji dio rame i slično, nosači bicikla koji prihvaćaju ramu možda neće moći prihvatiti bicikl kako treba. U tom slučaju je bolji odabir nosač bicikla koji prihvaća na kotač bicikla.

Koji nosač bicikla za automobil odabrati?


Nosači bicikla na stražnja vrata vozila

Ovaj tip prijevoza bicikala je odlično rješenje za sve one koji nemaju krovne nosače ili kuku na vozilu ali samo u slučaju da na Vaše vozilo odgovara neki od ovih modela. Nova vozila često imaju restrikcije za prijevoz bicikla na stražnjim vratima zbog plastičnog spojlera. Kod ovih nosača bicikala je odlična stvar što više bicikala se može prevoziti za relativno nisku cijenu. Također bicikle nije potrebno dizati na veliku visinu kao kod nosača bicikla za krov vozila. No manji je otpor zraka jer su bicikli u “zavjetrini”. Kod većine ovih modela maksimalna nosivost po biciklu najčešće je do 15kg tako da nisu namijenjeni za prijevoz električnih bicikala. Također treba obratiti pažnju da li bicikli zaklanjaju stražnja svjetla i registarske pločice te u tom slučaju treba nadokupiti dodatnu tablu za signalizaciju i tablicu ili kupiti povišeni model nosača kod kojeg se ne zaklanja registracija i signalizacija.

Razlike između pojedinih nosača bicikala za stražnja vrata vozila su da li se bicikli “vješaju” kao što je to slučaj kod ClipOn modela ili da li su bicikli na “platformi”. Modeli s platformom su nešto skuplji ali imaju dodatne pogodnosti kao što je zaključavanje bicikala, povišeniji su, odgovaraju za bicikle sa specifičnim ramama dok se kod modela gdje se vješaju bicikli treba kupiti dodatan adapter (recimo kod bicikala sa ženskom ramom).

Koji nosač bicikla za automobil odabrati?


Nosači bicikla na kuku vozila

Nosači bicikla na kuku vozila su definitivno najbolji odabir ako vozilo ima već ugrađenu kuku ili namjeravate ugraditi kuku (bilo to za nosač bicikla ili za prikolicu). Za vozila koja nemaju kuku kupcima zna predstavljati veću investiciju pa se odlučuju za krovne nosače ili nosače za stražnja vrata. Ipak, kupcima koji žele prevoziti električne bicikle jedina je opcija nosač bicikla na kuku vozila zbog svoje nosivosti. Nosači bicikla na kuku vozila imaju najveću nosivost (uspoređujući s ostalim tipovima nosača), montiraju se svega u jedan potez, nije potrebno dizati bicikle na visinu kao što je to kod krovnih nosača te su bicikli u zavjetrini (manji otpor zraka). Nosači bicikla na kuku bez platforme su ujedno i najpovoljniji odabir (omjer cijene i prijevoza broja bicikala) uspoređujući s ostalim tipovima nosača.

Razlike između pojedinih nosača bicikala za kuku vozila su da li se bicikli “vješaju”, takozvani modeli bez platforme i oni modeli s platformom. Modeli bez platforme su jednostavnije kontrukcije, povoljniji, ali su više ograničavajući od modela s platformom. Kod modela bez platforme bicikli se “vješaju” te za ženske i specifične rame je potreban dodatan adapter. Modeli na kuku vozila s platformom su modeli koji gotovo da nemaju nikakvih ograničenja (naročito modeli s većom nosivosti). Ovi modeli prihvaćaju gotovo sve tipove bicikala i rama, bicikli se mogu zaključavati, nosač ima nagibnu funkciju što omogućuje pristup prtljažniku, na nosaču se nalazi dodatna signalizacija te nosač tablice. Bicikli imaju veću međusobnu udaljenost nego nosači bez platforme te je lakše montiranje bicikala na sami nosač. Ovi nosači su nešto većih gabarita od drugih nosača bicikala (ali postoji model EasyFold koji se sklapa i zauzima manje mjesta kod skladištenja) te zauzimaju više mjesta kod skladištenja. Također treba biti oprezan jer će vozilo biti nešto duže s navedenim nosačem.

Koji nosač bicikla za automobil odabrati?


Uzimajući u obzir sve čimbenike, nadamo se kako ćete odabrati idealan model za Vaše potrebe. Napominjemo kako su svi Thule nosači bicikla, bez obzira na tip i model nosača jednako sigurni za korištenje (uzimajući u obzir da se pridržavate svih propisanih uputa proizvođača). Svi modeli su prošli sva ekstremna Thule ispitivanja te posjeduju sve potrebne certifikate sigurnosti. Razlika između modela je pretežito u specifikacijama samih nosača (nosivost, razmak između bicikala, za određene tipove rama i bicikala itd.), dodatnim funkcijama (zaključavanje, dodatne prilagodbe, nagibna funkcija) te jednostavnosti montaže. Uvijek Vam na raspolaganju stoje naši djelatnici koji će Vam u slučaju bilo kakvih nedoumica pomoći kod odabira. Kod nas u poslovnicama možete prilikom kupovine ostvariti gratis montažu te će Vam biti pokazano i objašnjeno montiranje samog nosača i bicikala. Također, kupovinom ostvarujete potpuno proizvođačevo petogodišnje jamstvo.

Na biolab.hr web shopu možete pronaći veliki izbor nosača bicikla na krov vozila, kuku vozila i za stražnja vrata.