slider-akcija
slider-akcija
slider-akcija
slider-akcija
slider-akcija
Generalni Thule distributer
GENERALNI THULE DISTRIBUTER ZA HRVATSKU
♦ PROFESIONALNA PODRŠKA ♦ BESPLATNA MONTAŽA ♦ PRODAJNO MJESTO ♦ POTPUNO THULE JAMSTVO ♦ OSIGURAN SERVIS
Generalni Thule distributer - copy
NARUČI I PREUZMI!
NARUČITE PUTEM WEB SHOPA I ROBA ĆE VAS ČEKATI SPREMNA U POSLOVNICI. DOSTAVA DO TRGOVINE JE BESPLATNA. ROK DOBAVE JE DO 5 RADNIH DANA AKO PROIZVOD NIJE DOSTUPAN U ODABRANOJ TRGOVINI.
Besplatna poštarina
BESPLATNA DOSTAVA UNUTAR HRVATSKE ZA SVE STANDARDNE PAKETE IZNAD 150€
Dostava velikih paketa se naplaćuje 20€ (paketi velikih gabarita ili težine preko 28kg)
Besplatna poštarina Slovenija
BESPLATNA DOSTAVA UNUTAR SLOVENIJE ZA SVE STANDARDNE PAKETE IZNAD 335€
Dostava velikih paketa se naplaćuje 20€ (paketi velikih gabarita ili težine preko 28kg)
Brza isporuka
BRZA ISPORUKA ZA CJELOKUPNI THULE ASORTIMAN
SVE NARUČENE ARTIKLE ŠALJEMO NAJČEŠĆE UNUTAR 24h (radni dan). OČEKIVANA ISPORUKA UNUTAR HRVATSKE 1-2 RADNA DANA.
Slider akcija
STANDARDNIH 10% WEB SHOP POPUSTA NA SVE ARTIKLE
POPUST SE OBRAČUNAVA I NA AKCIJSKE ARTIKLE TE JE URAČUNAT U KONAČNU CIJENU
previous arrow
next arrow

Niste sigurni koja dječja kolica kupiti? Interesiraju Vas razlike i koja odabrati?

Odabir pravih dječjih kolica više nije lagan posao za roditelje pa ćemo Vam kroz sljedeći tekst pokušati maksimalno olakšati proces kupovine. Stoga, osluškujući potrebe roditelja, pa i djece, Thule danas u svojoj ponudi ima gradska kolica (multifunkcionalna kolica na četiri kotača i kišobran kolica), sportska kolica (za trčanje, rolanje) te dječja kolica i prikolica za bicikl u jednom.

Neka od pitanja koja su bitna za postaviti prilikom odabira kolica su:

 • da li su prikladna za novorođenčad
 • koliko dugo ih planirate koristiti
 • koliko su jednostavna za uporabu
 • koliko su teška
 • trebate li više od jednog modela kolica (ovisno o odrastanju djeteta)
 • kolika je kvaliteta kolica (ako planirate koristiti kolica za više djece)
 • da li se mogu nadokupiti dodaci koji olakšavaju korištenje kolica

Osim već postavljenih pitanja, pronalazak najboljih kolica ovisi o Vašem načinu života i Vašem budžetu.
Ono što smo mi do sada od roditelja i iz vlastitog iskustva naučili je da kolica moraju:

 • biti lagana i prenosiva
 • jednostavno se i brzo sklapati/rasklapati
 • imati amortizere za ugodniju vožnju
 • biti izrađena od kvalitetnog materijala
 • imati lako okretne kotače koji lako prelaze preko prepreka
 • imati unutrašnjost kolica (navlake) koja se može prati

Postoje različite vrste kolica koja možete izabrati, a koja će biti odgovarajuća za Vašu svakodnevnu primjenu. U nastavku je pojašnjenje svih vrsta kolica.


Multifunkcionalna kolica

Ako želite kolica koja će pratiti rast Vašeg djeteta, ovo je izbor za Vas jer brojni nastavci i adapteri omogućuju da ih koristite što duže. Ova kolica imaju udobno sjedalo s nagibnom funkcijom, a prije primjene sjedala moguće je korištenje košare za novorođenčad. Na takva kolica moguće je postaviti i auto sjedalicu. Uz sve funkcionalnosti koje ova vrsta kolica nudi, ponekad su teža za manevrirati i za skladištiti zbog svoji dimenzija.
U Thule ponudi se mogu pronaći gradska kolica Thule Sleek koja se sastoje od čvrste konstrukcije i sportskog sjedala, a košara se može kupiti dodatno po potrebi (u ponudi također postoji 2u1 opcija). Thule Sleek kolica idealna su za gradsku šetnju jer imaju kotače punjene pjenom koji se ne mogu probušiti, a ovjes na kotačima vožnju čini ugodnom. Za bolju uočljivost, svi kotači imaju reflektirajuće naplatke. Upravljač je prilagodljive visine što omogućuje idealno podešavanje kolica. Thule Sleek kolica imaju sigurnosni pojas u 5 točaka, lagana su za prenositi te se lako i brzo sklapaju i rasklapaju.
Ono što je možda najbitnije roditeljima, kolica su kompatibilna s auto sjedalicama (Maxi-Cosi®, BeSafe®, Cybex® i Nuna®) za koje je potrebno kupiti dodatan adapter.
Također, ako planirate proširenje obitelji ova kolica su pravi izbor za Vas jer se mogu nadograditi dodatnim sportskim sjedalom ili košarom. A ako vas pak blizanci iznenade, ova kolica za 1 dijete u tren se pretvaraju u kolica za dvoje djece – mogućnost postavljanja dva sjedala ili dvije košare istovremeno.
Ako već imate veće dijete koje nije za cjelodnevnu opciju boravka u kolicima, a nije niti za cjelodnevno hodanje, postoji daska koja se postavi na kolica te možete povesti i starije dijete. Osim ovih dodataka postoji još i torba za pelene, polica za užinu, zaštitna mreža protiv insekata, zaštitna navlaka od kiše…

Kako odabrati kolica za dijete? Niste sigurni koja dječja kolica kupiti?


Kišobran kolica

Možda nemaju sve značajke kao i multifunkcionalna kolica, ali kišobran kolica nadoknađuju sve to svojom jednostavnošću i praktičnošću korištenja. To su lagana kolica, jednostavnog sklapanja, mala za pohranu, a jednostavna za upravljanje i šetnje. Iako danas kišobran kolica imaju dodatke kao i multifunkcionalna kolica, ona se više primjenjuju nakon što dijete počne samostalno sjediti.
Za taj period, kada već Vaša djeca malo odrastu, Thule nudi kišobran kolica Spring. Spring kolica se lako prenose te se jednostavno sklapaju i rasklapaju. Omogućuju brzo i jednostavno sklapanje jednom rukom tijekom nošenja djeteta, a klizni upravljač prilagodljiv je jednom rukom.
Okretni prednji kotač se može fiksirati za lakšu vožnju. Ulazni oslonac olakšava pristup djeteta kolicima, a nagibno sjedalo osigurava udobnost tijekom vožnje.
Prilikom kupovine kolica, boja nadstrešnice (krovića) se može izabrati isto kao i boja okvira (konstrukcije) kolica. Time možete naknadno prema želji kupiti drugi krović kolica u boji kojoj želite.

Kako odabrati kolica za dijete? Niste sigurni koja dječja kolica kupiti?


Sportska kolica – kolica za jogging

Ovo su kolica koja Vam omogućuju hodanje, trčanje ili pješačenje i pružaju udobnost djetetu jer takva kolica za trčanje dolaze s prednjim kotačem koji se može okretati (za bolju fleksibilnost) ili fiksirati (za stabilnost pri višoj brzini). Imaju mogućnost korištenja adaptera za auto sjedalice, sjedala s dubokim naslonom, teleskopske upravljače i iznimno prostrane košare za odlaganje stvari. Ručna kočnica, pojas u pet točaka i remen za ručne zglobove ključne su sigurnosne značajke za sigurnost u aktivnostima s Vašom djecom. Ova kolica su nešto veća i teža te se možda neće sklapati kao mala kolica.

Za one koji su se spremni rekreirati sa svojom djecom, Thule Glide kolica idealna su za trčanje. Veliki kotači sa zračnicama omogućuju lakoću kretanja.
Ako dječja kolica želite koristiti za gradske uvjete, a želite imati mogućnost odlaska u prirodu gdje je teren zahtjevan, onda su za Vas idealna Urban Glide kolica. Također ima velike kotače za lakše kretanje neravnim površinama, a zaključavanje prednjeg kotača dodatno olakšava tračanje.
Ugrađena ručna kočnica kao i dodatna ručka na upravljaču, Glide i Urban Glide kolica, postavljaju sigurnost na jedan veći nivo. Glide/Urban Glide kolica imaju nadstrešnicu s više položaja, nagibno sjedalo, ovjes i ergonomski upravljač te sigurnosni pojas u 5 točaka. Uz posebno kupljenu košaru za novorođenčad, dijete može boraviti s Vama u prirodi od ranih početaka, ne morate čekati dok počne samostalno sjediti, a velika košara za teret s patent zatvaračem omogućuje Vam da sa sobom ponesete sve što Vam je potrebno. Urban Glide kolica mogu se dodatno opremiti adapterima za auto sjedalice, policom za užinu, držačem za bočicu, zaštitnom mrežom ili pak zaštitnom navlakom za kišu. Ako imate dvoje djece, postoji i opcija Urban Glide 2.

Kako odabrati kolica za dijete? Niste sigurni koja dječja kolica kupiti?


Dječja kolica/prikolice za bicikl

Za roditelje koji bi poveli svoju djecu u avanturu bicikliranja ovaj tip kolica je idealan za vas. Thule i za ovu opciju ima rješenje – Chariot kolica/prikolica. Thule Chariot kolica omogućuju šetnju, trčanje, bicikliranje pa čak i skijanje. Sustav Thule VersaWing – omogućuje brzu i jednostavnu promjenu aktivnosti, bez obzira na komplet koji se koristi, a kolica mogu biti za jedno ili za dvoje djece. Za potpunu udobnost, sjedala imaju oblogu i nagibnu funkciju te prilagodljiv ovjes. Lako prilagodljivi ventilacijski otvori optimiziraju protok zraka i nadzor ozračja, a kad se odvojive kopče koriste s pokrovom za zaštitu od kiše povećava se prozračnost. Za sigurnu vožnju uključeno je stražnje svjetlo za dodatnu vidljivost i sigurnost.
Nakon što ste završili sa svojim aktivnostima, kompaktno sklapanje Vam olakšava spremanje kolica. Ova kolica su namijenjena za sve one roditelje koji žele imati sve u jednom. Bez obzira želite li šetnju gradom, otići trčati, otići negdje u prirodu na neravan teren (iznimno su udobna u težim uvjetima), voziti dijete s biciklom ili čak otići skijati, s ovim kolicima ćete dobiti sve ovo. Imajte na umu da su ova kolica radi svojih mogućnosti nešto većih dimenzija, teža su od klasičnih kolica te će zauzeti nešto više prostora.

Kako odabrati kolica za dijete? Niste sigurni koja dječja kolica kupiti?


Prema svemu objašnjenom nadamo se da smo vam barem malo olakšali odabir kolica koja će biti idealna za Vaše potrebe. Sva Thule kolica jednako su sigurna za korištenje, a razlika je u namjeni i samim funkcionalnostima kolica. Kolica iz Thule asortimana možete pogledati u našim poslovnicama te osobno provjeriti koji model je idealan za Vas. Naše osoblje stoji Vam na usluzi za sva dodatna pitanja i nedoumice. Kupovinom ostvarujete proizvođačevo dvogodišnje jamstvo, a ostvarujete i dodatno jamstvo na okvir kolica (od 1 do 8 godina ovisno o modelu kolica). Thule je stavio naglasak na sigurnost, kvalitetu i dizajn (kao i kod svih svojih proizvoda). Kupovinom ovih kolica sigurni ste da ste odabrali proizvod koji prati najstrože sigurnosne standarde te da ćete imati kolica koja ćete moći koristiti dugi niz godina zbog svoje kvalitete i dizajna koji ne zastarijeva.

Na biolab.hr web shopu ćete pronaći veliki izbor klasičnih dječjih kolica, kišobran kolica, sportskih kolica i multifunkcionalnih kolica/prikolica za bicikl.